`
انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال و مجازات آن + نحوه شکایت

انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال و مجازات آن + نحوه شکایت

ارز دیجیتال اسمی آشنا برای اکثر مردم است که به دلیل سودآوری که این چند سال برای برخی ها داشته، خیلی ها را به سمت خود کشیده است.

ارز دیجیتال اسمی آشنا برای اکثر مردم است که به دلیل سودآوری که این چند سال برای برخی ها داشته، خیلی ها را به سمت خود کشیده است.

اما سودجویانی نیز وجود دارند، که از طریق باج گیری، ساخت کیف پول جعلی یا راه اندازی صرافی فیک (جعلی) با هدف خالی کردن جیب مردم فعالیت دارند.

حال در این مقاله می خواهیم به صورت کامل به کلاهبرداری ارز دیجیتال بپردازیم و نحوه شکایت را به شما عزیزان توضیح دهیم.

types-of-cryptocurrency-fraud-and-its-punishment-how-to-complain-01

ارز دیجیتال چیست؟

رمز ارز یا همان ارز دیجیتال، به پول های الکترونیکی گفته می شود که برای خرید و فروش نیازی به بانک ندارد و هیچ نهاد دولتی بر روی آن نظارت ندارد.

براساس صحبت های وکیل ارز دیجیتال مجموعه vakilgostar.com:

این نوع پول اولین بار در سال ۲۰۰۹ به وجود آمد و به مرور زمان افزایش چشمگیری پیدا کرد و توجه بسیاری از مصرف کنندگان و حتی دولت ها را به خود جلب کرد و در حال حاضر هزاران رمزارز مثل بیت کوین ، دش ، اتریوم ، ریپل ، زی کش وجود دارد.

کلاهبرداری چیست؟

بر اساس ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، هر شخص یا گروهی که با استفاده از نیرنگ و حیله اقدام به بردن مال دیگران کند، کلاهبرداری رخ داده است. این نوع کلاهبرداری هم به صورت اینترنتی و هم سنتی انجام می شود که کلاهبرداری ارز دیجیتال جزو جرایم کلاهبرداری اینترنتی قرار دارد.

کلاهبرداری اینترنتی چیست؟

به طور کلی جرم کامپیوتری از جمله مفاهیمی است که تعریف استاندارد و دقیقی برای آن وجود ندارد و محافل و کارشناسان مختلف هر یک تعریفی متفاوت اما تا حدی مشابه از آن ارایه کرده اند.

برخی از تعاریف ارایه شده عبارتند از: عمل خلاف قانون که در آن کامپیوتر به عنوان وسیله با هدف استفاده شود، جرم کامپیوتری شامل یک عمل تبهکارانه است که در آن کامپیوتر یا شبکه های کامپیوتری استفاده شود؛ جرم کامپیوتری به جرمی می گویند، که کامپیوتر یا شبکه های کامپیوتری نقش اصلی در آن ایفا کند یا جرایم قبلی که در آنها از کامپیوتر استفاده شود.

انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال

با توجه به افزایش روزافزون خرید و فروش ارز دیجیتال، روش های کلاهبرداری در این حوزه روز به روز تغییر می کند و راههای کلاهبرداری جدیدی توسط کلاهبرداران ابداع می شود. شما باید راه های این کلاهبرداری را یاد بگیرید تا در آینده قربانی این اشخاص نشوید.

1- کلاهبرداری پامپ و دامپ کردن توکن

در این روش کلاهبرداران یک ارز بی ارزش که توکن نام دارد می سازند، سپس شروع به تبلیغات گسترده می کنند که در آن به مردم وعده های سود بالا می دهند.

قربانیان با خرید این ارز باعث افزایش ناگهانی قیمت آن می شوند. نمودار قیمت آن گاهی تا صدها درصد رشد می کند، سپس شخص کلاهبردار شروع به فروش گسترده ارز خود می کند. همین فروش باعث نزولی شدن شدید قیمت ارز می شود و در نتیجه همه خریداران ضرر می کنند.

2- پانزی یا هرمی

این روش به دلیل اینکه شبیه کلاهبرداری هرمی می باشد، به این اسم نیز معروف شده است. طرح پانزی بدین صورت است که چند نفر شروع به مجموعه گیری می کنند. پول های بدست آمده از افراد جدید در جایی به نام استخر جمع آوری می شود. به اشخاصی که پول داده اند، قول سودهای بالا به صورت ماهانه داده می شود؛ ولی وقتی سرمایه جمع آوری شده به عدد چشمگیری می رسد، گردانندگان طرح، استخر را خالی کرده و ناپدید می شوند.

3- کلاهبرداری از طریق فیشینگ

در این روش کلاهبرداران، خود را نماینده یک شرکت معروف جا می زند قربانیان می خواهند که اطلاعات آنها قرار دهند. معمولا خود را پشتیبان صرافی یا سایت های معروف خرید و فروش ارز دیجیتال می نامند.

4- از طریق صرافی یا کیف پول جعلی

شما برای اینکه بتوانید ارزهای خود را نگهداری کنید، به کیف پول دیجیتالی نیاز دارید. حال، کلاهبرداران کیف پول یا صرافی جعلی ای که خود ساخته اند را تبلیغ می کنند. بسیاری از مردم فریب خورده و از این کیف پول یا صرافی استفاده کرده و سرمایه خود را داخل آن می ریزند. هنگامی که تعداد کاربران و حجم سرمایه بالا رفت، کلاهبرداران اقدام به خالی کردن کیف پول ها یا سرقت دارایی ها از صرافی می کنند.

types-of-cryptocurrency-fraud-and-its-punishment-how-to-complain-02

مجازات کلاهبرداری ارز دیجیتال چیست؟

به دلیل اینکه جرایم ارز دیجیتال به صورت الکترونیک است، مجازات های مربوط به جرایم رایانه ای برای این موضوع در نظر گرفته شده است. ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، ماده ۶۷ قانون تجارت الکترونیک، و مواد ۱۲ و ۱۳ قانون جرایم رایانه ای به این موضوع به صورت کامل پرداخته اند.

بر اساس ماده های نام برده شده مجازات جرایم ارز دیجیتال ۱ تا ۳ سال حبس، جریمه نقدی و رد مال می باشد.

نحوه شکایت و پیگیری جرم

برای پیگیری شکایت مراجعه حضوری به پلیس فتا اولین قدم است. در صورتی که می خواهید از طریق دادگاه پیگیری کنید ، با تنظیم شکوایه و ثبت آن در دفاتر خدمات قضایی پرونده به دادسرای جرایم رایانه ای ارسال می شود.

از کدام وکیل برای این نوع جرایم کمک بگیریم؟

اگر قصد دارید با وکیل مشورت کنید، این نکته را بدانید که باید سراغ وکیلی بروید که به قوانین جرایم رایانه ای و تجارت الکترونیک تسلط کافی داشته باشد. وکیل کلاهبرداری، وکیل ارز دیجیتال و وکیل جرایم رایانه ای، وکلایی هستند که در این مورد خاص می توانند به شما کمک کنند.

اشتراک گذاری:
blockchain-newspaper Logo

نویسنده : مصطفی جلیلی

نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید

آدرس ای میل شما نمایش داده نمیشود.

https://t.me/IT_EXPERT_MAN